Турчинов не виключає переходу від провокацій до повномасштабної агресії РФ проти України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.05.2016 20:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26525

Європейські країни мають пам’ятати, що Росія - не третя сторона, а агресор.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і Голова Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужинєнє

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустріч з Головою Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужинєнє, повідомила прес-служба РНБО.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні у контексті постійних агресивних дій Росії.

За словами О.Турчинова, для нашої країни Литва - не просто партнер, а «друг, підтримку якого ми відчували під час Революції Гідності й упродовж воєнного протистояння з Російською Федерацією» останні два роки.

Під час обговорення ситуації на сході України Секретар РНБО України наголосив, що європейські країни в контексті пошуку мирного врегулювання ситуації на Донбасі мають чітко розуміти, що «Росія - не третя сторона, а агресор». «Це з їх зброї ведеться вогонь на сході, це їх солдати вбивають українців, це вони розв’язали війну», - наголосив він.

Також О.Турчинов підкреслив, що Росія на сході України системно випробовує нову зброю. «Ми бачимо, як Росія щоденно прицільно обстрілює українські позиції, при цьому використовує нову зброю та відпрацьовує нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод», - зазначив він, додавши, що внаслідок обстрілів «ми щодня втрачаємо вбитими та пораненими наших захисників». Секретар РНБО України заявив, що небезпечні тенденції, які спостерігаються в травні, «можуть перерости у повномасштабні воєнні дії».

«Тому, - наголосив О.Турчинов, - ми змушені готуватися до адекватної відповіді на дії Росії. Сподіваємось, що наші стратегічні партнери не будуть лише спостерігати за загостренням ситуації».

За словами Секретаря РНБО України, єдине, що може стримати Росію - сильна українська армія. Тому, зазначив він, «надзвичайно важливо отримати військово-технічну допомогу від Заходу». «Ми активно розвиваємо оборонно-промисловий комплекс, але повністю не можемо забезпечити потреби у всьому спектрі озброєння, що необхідне для захисту України», - наголосив він, додавши, що рішення союзників про військово-технічну допомогу потрібні «не після активізації воєнних дій, а як превентивні заходи».

Співрозмовники констатували, що «поки Росія продовжує агресивні дії та окупацію частину української території, зокрема, Автономну Республіку Крим, треба не скасовувати, а посилювати санкції».

Своєю чергою, Лорета Граужинєнє наголосила, що Литва завжди була і залишається щирим другом України. «Впевнена, що Україна з честю пройде всі випробування на шляху до Європи», - підсумувала Спікер Сейму Литви.

Після закінчення переговорів Спікер Сейму Литви отримала відзнаку Апарату РНБО України за особисту позицію щодо послідовної підтримки нашої країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.