Роман Балаян розпочав роботу над продовженням фільму “Польоти увісні та наяву”

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 21.04.2007 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2654

Роман Балаян, один з найвідоміших українських режисерів, розпочав роботу над новим фільмом “Обранець”. Він не матиме “хепі-енду”. У головній ролі - Олег Янковський та молода акторка Оксана Акіньшина.

Олег Янковський у фільмі “Польоти увісні та наяву” (студія ім.О.Довженка, 1982 рік)

Правди ніколи не любили. За радянських часів вона була смертельно небезпечною. “Обранець” Романа Балаяна мав сміливість не лише вільно мислити, а й відкривати очі іншим. Він був вільним настільки, що вмів літати. Не розкриваючи сюжету, виконавець головної ролі Олег Янковський проводить аналогії з Мюнхаузеном.

Олег Янковський, актор:
"Адже людина також хотіла полетіти або піднятися в небо. Це завжди вічна тема: особистість та суспільство, особистість і система. Фільм про свободу і про кохання, і надто сильне кохання. Якщо вже хочеться злетіти, то ви розумієте, що це сильно".

На тлі переслідування вільнодумної інтелігенції розгортається любовна історія. Дисидент Янковський закоханий у юну Акіньшину, яка благає його втекти з країни.

Андрій Кузічев, актор:
"Цікаво, що є люди, яким не поясниш, що тоді було в 81-му році. Ось Оксана, доросла людина, а проте не має уявлення про якусь холодну війну".

Роман Балаян попереджає: хепі-енду не буде. Бо хоче, щоб кожен глядач відчув, що таке несвобода і цензура.

Стрічку зніматимуть у Києві та Парижі. Закінчити планують у червні. Фільм продублюють двома мовами: російською та українською. Героя Олега Янковського найімовірніше озвучить Богдан Ступка, долю інших визначить кастинг. Прем’єру обіцяють у Києві навесні наступного року, повідомляє ICTV.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.