Єгипетські піраміди - поза конкурсом “нових семи чудес світу”

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 21.04.2007 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2655

Піраміди Гізи прибрані із списку “нових семи чудес світу”, інтернет-конкурсу, ініційованого швейцарсько-канадським кінематографістом Бернардом Вебером.

Це зроблено на прохання єгипетської влади, обуреної власне проектом по вибору найвидатніших споруд в світі.

"Піраміди - єдине стародавнє диво, що збереглося, воно не потребує ніякого голосування, це просто смішно", - заявив Захі Хавасс (Zahi Hawass), голова Вищої ради з вивчення давнини. Його цитує агентство France Presse.

Конкурс Вебера, підтримуваний ЮНЕСКО, був започаткований в 2004 році. Його фінал відбудеться 7 липня 2007 року. У короткому списку, сформованому восени 2006-го, фігурувала 21 кандидатура, але, після протесту Єгипту, піраміди з нього зникли. Вебер спробував знайти компроміс і запропонував назвати піраміди "почесним кандидатом" на звання "нових семи чудес", але і це формулювання було визнане в Каїрі образливим.

Оригінальний список семи чудес склав старогрецький історик Геродот. До нього входили Александрійський маяк, колосс Родоський, храм Артеміди в Ефесі, статуя Зевса в Олімпії, висячі сади Семіраміди, мавзолей в Галікарнасі й єгипетські піраміди.

Бернард Вебер запропонував користувачам Інтернету скласти свій список. В якості кандидатів в ньому присутні Велика Китайська стіна, Тадж-махал, собор Василя Блаженного, статуї острова Пасхи, повідомляє Lenta.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.