Російські військові будують біля українського кордону базу для мотострілецької дивізії

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.06.2016 22:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26553

В місті Клинці Брянської області на заході Росії виявлено тимчасовий військовий табір, велику кількість щойно прибулих військовослужбовців та військову техніку.

Про це повідомляє Reuters.

Так, двоє солдатів у камуфляжній формі на блокпосту посеред лісу сказали, що вони охороняють "спеціальний військовий об’єкт". Відзначається, що російське міністерство оборони офіційно не визнало перекидання військ в Клинці, але чиновник місцевої адміністрації сказав, що місто було обране як місце нової дислокації дивізії і поки туди прибули близько 240 військових.

"Приховувати те, що прибули? Ну прибули, - сказав перший заступник глави адміністрації Клинцов Олег Клетний. - Вони квартируються, знаходяться тут".

Згідно з повідомленням, у Клинцях, які знаходяться приблизно в 50 кілометрах від кордону з Україною, були помічені більше десятка великих наметів і стільки ж військових машин у тимчасовому таборі на розчищеному майданчику в лісі, де війська будуть розквартировані на той час, поки не буде готова їх постійна база.

Міністерство оборони РФ не відповіло на запит журналістів щодо бази та її призначення.

За словами Клетного, війська з мотострілецької дивізії РФ почали прибувати в місто 30 травня. Вони були перекинуті з Єкатеринбурга, який знаходиться приблизно в 2000 кілометрах на схід від Клинців. Він сказав, що війська були направлені в місто за прийнятим раніше в цьому році рішенням міністра оборони Сергія Шойгу про створення трьох нових дивізій. Військові будуть розквартировані, в тому числі, у старому військовому містечку в Клинцях, який вони реконструюють.

Як зазначається, оголошення міської адміністрації повідомляло про існування нового, поки не затвердженого плану зонування та будівництва на двох ділянках землі загальною площею 142 гектара: "ділянки будуть використані в інтересах Збройних Сил Росії".

Як повідомлялося раніше, міноборони РФ для протидії нарощування сил НАТО біля кордонів Росії створить дві нові дивізії в Західному військовому окрузі і одну - в Південному.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.