США розгорнуть у Середземному морі авіаносці, щоб врівноважити військову активність Росії

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.06.2016 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26557

Військово-морські сили США будуть посилені у Середземному морі двома авіаносцями — “Гаррі Труменом” і “Дуайтом Ейзенхауером” — напередодні саміту у Варшаві 8-9 липня.

Так Вашингтон, за словами посадових осіб американського флоту, прагне врівноважити військову активність Росії і прискорити боротьбу проти "Ісламської держави", передає Reuters.

"Гаррі Трумен" передасть чергування "Дуайту Ейзенхауеру", що йде у Перську затоку, який у свою чергу дозволить першому кораблю повернуться в США після восьмимісячного походу, розповів Reuters співрозмовник на борту "Трумена".

Цей крок ВМС США співпаде з військовими навчаннями НАТО в Східній Європі та Туреччині, додало агентству високопоставлене джерело у Пентагоні. За словами представника Європейського командування капітана Денні Ернандеса, "продовження походу "Трумена" і його рух у європейський театр разом з підключенням ударної групи "Ейзенхауера" сприятиме погіршенню положенню ІДІЛ і цілої низки відповідних переваг".

Ернандес також зазначив, що розгортання авіаносців має на меті сприяти таким операціями як "Атлантична рішучість" (Operation Atlantic Resolve).

Як повідомлялося раніше, 6 червня есмінець ВМС США Porter увійшов в акваторію Чорного моря на підтримку операції Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість").


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.