Росія назвала цінову пропозицію на газ для України

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 9.06.2016 11:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26559

Ціна російського газу для України у ІІ кварталі цього року становить $177 за тисячу кубів, - заявив російський міністр палива та енергетики Алєксандр Новак.

"Що стосується постачання газу до України, ціни, що є на сьогодні, набагато комфортніші, ніж ті, які є на споті на європейських хабах", - заявив російський міністр, твердячи, що ця ціна відповідає як формулі, закладеній у контракт, так і ринковим умовам.

Напередодні російський "Газпром" повідомив, що отримав лист від керівництва українського "Нафтогазу" із пропозицією відновлення постачань. Водночас у "Нафтогазі" уточнили, що писали лише про те, що готовий розглянути пропозиції Газпрому на наступні три квартали.

Там твердять, що позиція компанії "є незмінною протягом останніх 1,5 року: закупівля газу у Газпрому є можливою, якщо російська компанія запропонує нижчу ціну, ніж європейські постачальники Нафтогазу".

"Нафтогаз" також нагадав, що опалювальний сезон 2015-2016 років був першим, який Україна пережила взагалі без імпорту російського газу, який припинила купувати у листопаді 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.