Ситуація на фронті: російські бойовики демонстративно використовують важку артилерію для атак

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.06.2016 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26561

Впродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО ускладнилась. Проросійські бандформування 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

На Донецькому напрямку по українських захисниках біля Авдіївки, Пісків, Опитного російські найманці гатили зі всіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а близько 22.00, порушуючи Мінські домовленості, долучили до обстрілів ще й потужні артилерійські системи калібру 152 мм.

Позиції сил АТО в районі Луганського та Новгородського були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поруч Майорська та Зайцевого ще й з важких мінометів.

З настанням темної пори доби на Маріупольському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по наших опорних пунктах в районі Новотроїцького з важких мінометів калібру та 122 мм САУ, а поблизу Павлополя та Мар’їнки з мінометів калібру 82 мм. Під вогнем великокаліберних кулеметів опинились наші воїни на позиціях у районі Талаківки та Широкиного.

Незаконні збройні формування порушили режим тиші й на Луганщині. Там неподалік н.п. Новозванівка бойовики неприцільним вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів намагались спровокувати наших бійців.

В окремих випадках, щоб припинити активність ворога українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.