Війська Росії в Клинцях – це превентивні заходи проти України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.06.2016 18:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26564

Посол Росії в Білорусі Алєксандр Суріков на прес-конференції в Мінську заявив, що перебазування мотострілецької бригади Збройних сил Росії з Уралу на кордон з Білоруссю в Брянській області, куди прибули російські війська минулого тижня, спрямоване не проти Білорусі, а проти України – як «превентивний захід».

Російські танки у місті Клинці Брянської області, що біля кордону з Білоруссю. 5 червня 2016 року

Танки, «Гради» і кілька тисяч російських солдатів – за 40 кілометрів від кордону з Білоруссю.

Упродовж минулого тижня не вщухала інформаційна хвиля навколо передислокації 28-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил Росії з Уралу у Клинці – місто за 40 кілометрів від кордону з Білоруссю і за 120 кілометрів від Гомеля. Відомо, що російські офіцери бригади здобули значний бойовий досвід у низці кампаній: від Другої чеченської і Цхінвалі до Сирії.

Посол Росії в Білорусі Алєксандр Суріков на прес-конференції в Мінську пояснив, чому на кордоні з Білоруссю у Брянській області перебуває мотострілецька бригада Збройних сил Росії з Уралу.

«Що стосується Клинців, то до чого тут Білорусь? Я так розумію, що у нас не виходить з мінськими домовленостями, в Україні радикалізм знову починає підніматися – крім «Правого сектору», формуються нові сили, більш радикальні. В Україні починає перемагати точка війни. А ми не дуже хочемо, щоб вона перемогла. Якщо переможе, то вона можлива і на кордоні з Росією. Тому це – превентивна річ. Не бачу нічого радикального в цьому», – сказав Алєксандр Суріков.

8 червня посол Білорусі у Києві Валентин Величко заявляв, що з території Білорусі ніколи не буде здійснена агресія проти України. За його словами, про це неодноразово говорив президент Білорусі Олександр Лукашенка.

«Була надана однозначна вказівка керівниками нашої держави: з нашої землі ніколи не буде агресії. Ба більше: не буде дозволено ніякій третій стороні проводити агресію проти України. Крім того, було неодноразово наголошено щодо підтримки білоруською стороною цілісності України. Як будуть просуватись переговори тристоронньої групи у Мінську? Наразі Мінськ – це просто майданчик, хоча ми робимо все, щоб наслідки конфлікту мінімізувати», – зазначив Величко.

За словами посла, і у Києві, і в Мінську зацікавлені у добросусідських відносинах і поглибленні економічних і гуманітарних контактів.

У російському ж Міністерстві оборони передислокацією 28-ї окремої мотострілецької бригади назвали «одним із кроків у відповідь на збільшення інтенсивності навчань НАТО». Міноборони Білорусі відмовилася коментувати ситуацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.