Ще двох українців визволили з російських буцегарень

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 14.06.2016 18:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26580

Літак Міністерства оборони України, на борту якого були визволені українські політв’язні Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв, приземлився в аеропорту “Бориспіль”.

Літак сів на спеціальний майданчик Міністерства оборони, після чого обох українців в супроводі кортежу вивезли до лікарні.

Як повідомлялося раніше, Афанасьєва засуджено у РФ до семи років ув’язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

Сьогодні близько 15.00 український літак з Солошенком і Афанасьєвим на борту вилетів з підмосковного аеропорту «Внуково-2» в Україну. Також сьогодні літак Ан-148 авіакомпанії «Россия» здійснив посадку у вантажному аеропорту «Антонов» у Гостомелі. Раніше цей Ан-148 забирав засуджених в Україні російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, яких обміняли на українську льотчицю Надію Савченко.

Радник голови СБУ Юрій Тандит заявив, що Афанасьєва і Солошенка обміняли на двох громадян Росії, які мають стосунок до «одеських подій».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.