НАТО створює кібервійська

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.06.2016 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26583

Більшість сучасних криз стосуються у тому числі електронних мереж, вважає генсек НАТО. Рішення про створення окремого виду військ із кібербезпеки визрівало давно.

Поруч з авіацією, флотом та сухопутними військами НАТО ухвалило рішення виділити четвертий вид сил - кібервійська. Відповідне рішення ухвалили у вівторок, 14 червня, міністри оборони країн-членів альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пояснив, що це рішення не є спрямованим порти якоїсь конкретної держави. Натомість він вважає, що союзники загалом повинні вміти краще захищати свої комп’ютерні мережі. "Більшість криз нині мають також кібер-вимір", - сказав Столтенберг.

Рішення вже давно готувалося на тлі зростання напруженості з Росією, яка застосовує хакерські атаки проти мереж західних держав. Зокрема, йдеться про злам однієї з систем Пентагону, який трапився кілька років тому.

Рік тому міністр оборони США Ештон Картер обіцяв, що США допоможуть союзникам в оцінці ризиків та посиленні безпеки електронних мереж критичного рівня значення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.