У Ростовській області починається будівництво бази для мотострілецької дивізії

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.06.2016 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26589

У Міноборони РФ заявили про формування мотострілецької дивізії в Ростовській області, з території якої регулярно здійснюється вторгнення на тимчасово окупований Донбас для підтримки російських бойовиків.

Як повідомило Міноборони РФ, «на полігонах Кузьмінський, Кадамовський і Міллерове Міністерство оборони планує розмістити новостворювану 150-ту Ідрицько-Берлінську ордена Кутузова II ступеня мотострілецьку дивізію. Планується, що бойова підготовка особового складу почнеться на полігоні вже через кілька місяців».

Зазначається, що для ефективної підготовки військовослужбовців новостворюваного з’єднання з нуля будується Кадамовський полігон, який обіцяє стати одним з найсучасніших у РФ. «На ньому можна буде виконувати великий комплекс практичних вправ на військовій техніці, займатися тактичною підготовкою з відпрацюванням водіння в екстремальних умовах», - йдеться в повідомленні.

Планується, що полігон дивізії обладнають інноваційними системами управління бойовою підготовкою. Навчання і тренування солдатів та офіцерів проходитимуть на стрільбищах з дистанційним управлінням різних пересувних і різних за формою мішеней, що дасть змогу моделювати реальні бойові ситуації та сценарії загальновійськового бою в умовах лісосмуги, відкритої місцевості, міських вулиць і районів. Оцінювати ефективність навчань буде спеціальна комп’ютерна програма.

Розгортання дивізії біля кордонів України - суверенне право РФ, яке не загрожує сусідам, повідомив прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, для чого РФ розгортає в Ростовській області дивізію на тлі звинувачень про участь Росії в конфлікті на Донбасі.

«Ці звинувачення, як ви знаєте, ми не сприймаємо. Ми не згодні з ними», - сказав Пєсков. «Що стосується розгортання там або тут наших військових з’єднань – це суверенне право РФ - вільно переміщати наших військових по всій території нашої країни. Ці переміщення жодним чином не загрожують нашим сусідам», - стверджує він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.