Вибори відбудуться за будь-що. Опозиція у парламент не повернеться

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.04.2007 00:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2659

Виступаючи в ефірі 5 каналу лідер НУ категорично заперечив можливість повернення опозиційних депутатів у залу пленарних засідань. Навіть на деякий час.

“Ті, хто думає, що парламент буде спокійно працювати, надалі ігноруючи позицію половини виборців країни і не виконуючи Указ Президента, той помиляється”, - про це заявив в ефірі 5 каналу лідер партії “Наша Україна” В’ячеслав Кириленко. “Ми не знаємо наперед яким буде рішення КС. Але навіть якщо воно перегляне, ревізує чи скасує указ президента, ВР не буде існувати, бо понад 150 депутатів “Нашої України” та БЮТ складуть свої повноваження, написавши заяви про вихід із фракцій”, - зауважив він.

“Говорячи про можливість призупинення указу, Президент не відступає від рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, - переконаний Кириленко. - Призупинення дії указу можливе лише для подолання парламентської політичної кризи шляхом ухвалення ряду законодавчих актів.”

Проте, за словами Кириленка, представники опозиції не повернуться у парламент ні за яких обставин. “Парламентська криза зайшла так далеко, що ніхто з опозиційних сил туди вже не повернеться. У разі прийняття Президентом остаточного рішення про призупинення дії Указу для внесення змін до виборчого законодавства досить голосів депутатів із більшості”, - наголосив Кириленко.

“Вже 18 днів, як коаліція не виконує указ Президента Ющенка, який став на захист прав кожного громадянина України, і видав Указ про дострокове припинення повноважень збанкрутілого, корумпованого і продажного парламенту”, - зауважив у своїй промові під час мітингу об’єднаної опозиції, який відбувся у мнулу п'ятницю, голова партії “Наша Україна” В’ячеслав Кириленко.

“Вчора з’їзд партій Блоку “Наша Україна” виключив зрадників із своїх лав. Це стосується Кінаха і всіх тих, кого він потягну в за собою”, - нагадав він.

“Більше ніколи новий український парламент, який незабаром буде обрано, не буде складатися із зрадників, - переконаний голова “Нашої України”. - Указ Президента Ющенка навіки зробив щеплення українському парламентаризму від зради”.

“Тим часом, в агонії, збанкрутілий уряд Януковича, коаліція зрадників з олігархами нічого людям більше не може запропонувати, крім грошей для свого клану і пільг тим, хто заплямував Україну безчестям”, - підкреслив Кириленко.

“Саботажники президентського Указу в уряді і Верховній Раді роблять вигляд, що нічого не сталося. За народні гроші вони під куполом щодня влаштовують у прямому ефірі шоу. При цьому Азаров плачеться крокодилячими сльозами, що в нього на вільні і справедливі вибори немає грошей. За ці 18 днів саботажу президентського указу вони витратили на незаконні передачі з-під купола набагато більше грошей, ніж коштували би дострокові вибори”, - вважає він.

“Ми, об’єднана опозиція, хочемо сказати, що ні Артемівський, ні Феодосійський суди не будуть вирішувати долю України. Долю України буде вирішувати тільки український народ на демократичних виборах”, - зазначив В’ячеслав Кириленко.

“Навіть, якщо Конституційний Суд ухвалить рішення, яке на деякий час зупинить демократію і свободу в Україні, все одно депутати “Нашої України” і БЮТ складуть свої депутатські повноваження і не дадуть працювати такій “Верховній зРаді”. Ця “зРада” піде у політичне небуття”, - впевнений голова “Нашої України”.

“Наша вимога до коаліціянтів – забрати портфелі і йти на вибори, витримати іспит перед людьми, чи зробили вони за 8 місяців свого урядування хоча б щось корисне. Вже 18 днів вони не дають своїм прихильникам здійснити вільне волевиявлення. Ми не дозволимо цього”, - наголосив Кириленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.