ЄС на рік продовжив санкції через анексію Криму

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.06.2016 16:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26591

17 червня Рада Євросоюзу на рік продовжила обмежувальні заходи у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя до Росії.

Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Санкції включають заборону на імпорт товарів, що походять із Криму чи Севастополя, а також експорт із країн Євросоюзу на окуповану територію; інвестиції до цих регіонів. Під обмеження також підпадає туристична галузь окупованої території. Згідно з рішенням, санкції діятимуть до 23 червня 2017 року.

Євросоюз знову повторив свою позицію щодо засудження анексії Росією Криму і Севастополя і наголосив на продовженні політики невизнання таких дій.

Наступного тижня ЄС має ухвалити рішення щодо продовження ще на півроку ширших економічних санкцій проти Росії за її роль у конфлікті на сході України.

І ЄС, і США, а також країни «Групи семи» заявляють, що санкції, накладені ними щодо Росії через її агресію на сході України, будуть чинні до повного виконання мінських домовленостей про врегулювання в регіоні. Але в той час як санкції США запроваджуються і продовжуються указом президента США, в ЄС продовження санкцій щоразу вимагає узгодження всіх країн-членів. Нинішня чинність головного з кількох пакетів санкцій Євросоюзу збігає наприкінці місяця.

Лідери ЄС заявили, що, найімовірніше, санкції будуть продовжені ще на півроку попри опозицію Франції, Угорщини, Словенії, Італії, Греції та деяких інших країн ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.