Яка мінімальна зарплата у ФРН?

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 29.06.2016 11:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26603

Незалежна комісія з мінімальної оплати праці в Німеччині у вівторок, 28 червня, одностайно проголосувала за підвищення мінімальної погодинної оплати праці в країні з 8,50 до 8,84 євро. Новий розмір мінімальної оплати праці діятиме з 1 січня 2017 року.

Рішення комісії, в якій паритетно представлені роботодавці та профспілки, ґрунтується на розрахунках тарифного індексу Федеральним відомством статистики Німеччини. В цей індекс включено близько 500 тарифних договорів. За останні півтора року оплата праці, що регулюється цими договорами, зросла на 3,2 відсотка.

Водночас на думку представників Соціального союзу Німеччини (VdK), що представляє соціально незахищені верстви населення, підвищення є недостатнім. "Мінімальна оплата праці повинна значно зрости, щоб працівники, які працюють повний день, могли достатньо заробляти для покриття своїх витрат на прожиття та забезпечення адекватної пенсії", - цитує президентку VdK Ульріке Машер агенція dpa.

Вперше мінімальна оплата праці в Німеччині, яку отримують близько чотирьох мільйонів працівників, була запроваджена з 1 січня 2015 року. Подальше підвищення заплановане на 1 січня 2019 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.