У Мінсоцполітики вважають, що українці платять за газ менше за європейців. Про доходи - не йдеться

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 29.06.2016 15:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26604

Міністерство соціальної політики оприлюднило інфографіку, згідно з якою кінцева ціна на газ для населення в Україні є однією з найнижчих у Європі.

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

"Кінцева роздрібна ціна природного газу для населення в Україні залишається однією з найнижчих у Європі, хоча наша країна не є нетто-експортером блакитного палива", - йдеться у повідомленні.

За даними інфографіки, ціна 1000 кубометрів блакитного палива для України становить 257 дол.

Найвищі ціни на газ встановлені у Швеції (1372 дол.), Португалії (1154 дол.) та Іспанії (1089 дол.).

Натомість, як поінформувало Мінсоцполітики, єдиною країною, у якої ціна 1000 кубометрів природного газу менша, ніж в Україні, є Білорусь (146 дол.).

Від "Аратти": в нас виникла підозра, що соціальне міністерство, свідомо чи ні, використовує маніпуляції з даними. Наприклад, не вказавши ані середнього доходу громадян, ані проценту від загальної кількості з середнім доходом, а також мінімальну зарплату та процент громадян, які її отримують. Як на нас, варто б, до цих даних, додати загальну суму соціальної допомоги(з держбюджету та державних фондів) та відсоток громадян, які її отримують.

Так, судячи з міністерських даних, ціна газу в ФРН $800, однак, при цьому мінімальна зарплата 1700 євро\міс. А в Україні? Ми думаємо, що наші громадяни здатні самостійно вирахувати відносну споживчу ціну газу і тим самим перевірити чесність влади.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.