НАТО готує нові рішення зі стримування Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 1.07.2016 12:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26611

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лише агресія Росії в Україні стала причиною найбільшого посилення оборони блоку з часів “холодної війни”.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стверджує, що посилення військової присутності Альянсу на його східних кордонах - виключно оборонний захід, який є відповіддю на дії Росії. Про це він заявив у інтерв’ю агенції "Інтерфакс", яке оприлюднили у п’ятницю, 1 липня.

"На варшавському саміті ми ухвалимо нові рішення з посилення нашої оборони та потенціалу стримування. Усі наші заходи - оборонні за своєю природою (…) і разюче відрізняються від тривалих порушень міжнародного права з боку Росії", - сказав Столтенберг. Він пояснив, що НАТО заздалегідь оголосило про посилення східного флангу блоку, тоді як Москва проводить навчання несподівано і без запрошення спостерігачів.

Столтенберг визнав, що поточні плани НАТО - найбільше з часів "холодної війни" посилення колективної оборони. "Ми захищатимемо і оборонятимемо наших союзників від будь-яких загроз з будь-якого боку", - підкреслив керівник Альянсу. Генсек блоку наголосив, що питання відправки військ до Балтії та Польщі не було на порядку денному НАТО до анексії Криму Росією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.