У родини Станік продовжують виявляти нерухомість. І все нажито на скромну зарплатню держслужбовця?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.04.2007 12:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2662

У справі про корупцію з боку одного з суддів Конституційного суду фігурують вже 12 об'єктів нерухомості, нібито отриманих родичами судді. Служба безпеки України отримує нову інформацію щодо хабарництва.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю 5 каналу заявив виконувач обов'язків голови СБУ Володимир Наливайченко. І додав, Служба безпеки направила усі документи до Генпрокуратури і сподівається, що їх долучать до розслідування.

Володимир Наливайченко, в.о.голови СБУ: "Загалом складається вже понад 12 фактів, 12 об'єктів нерухомості, які ставляться і народними депутатами і іншими громадянами України під питання. Які вкладаються зараз в ту справу, яку зараз і СБУ і Генеральна прокуратура розглядають. Наші матеріали тепер в рамках відповідного процесуального провадженя, я так сподіваюся будуть долучені відповідним слідчим, який буде визначений керівництвом Генпрокуратури до кримінальної справи".

Нагадаємо, 16 квітня Служба безпеки при проведенні перевірки по зверненню народних депутатів заявила про факт передачі близькому родичеві судді Конституційного суду України Сюзани Станік нерухомості і іншого майна на суму 12 мільйонів доларів.

А тим часом, чоловік судді Станік, славнозвісний із часів Кучми чиновник-журналіст Долганов обурився у ефірі 1-го Національного і вчергове пригрозив СБУ.

"Судячи з того, що говорить і робить товариш Наливайченко, я, на жаль, можу зробити висновки, що у нас все менше свободи і все більше 37-го року. Ви уявляєте, йдеться про суддю Конституційного Суду! Тоді нам, простим людям, як нам жити в цій країні, якщо наливайченки можуть сказати, що ви – злочинець... Мені страшно жити в цій країні. Йдеться про мою дружину. Тут в даному випадку ми маємо службу небезпеки, а не Службу безпеки, якою керує філолог, людина без освіти, з дуже сумнівною біографією".

Відповідаючи на запитання про особисті якості своєї дружини, Долганов сказав: "Ви знаєте, вона просто дуже сильна людина. Є хороша приказка: «не кидайтеся на тих, хто сильніший за вас, – поламаєте зуби». Я хотів би це сказати товаришеві Налівайченку і тим хлопцям, які на вул. Банковій сьогодні сидять і придумують нові провокації".

Як повідомлялося раніше, суддя Станік публічно не визнає звинувачень СБУ та вважає, що все це прояв тіиску на неї, як на суддю КС. Вона звернуляся до ГПУ із заявою, після чого було порушено кримінальну справу, зокрема проти журналістів Інтернет-видання “Реальна політика”, які, виконуючи свій професійний обов'язок, оприлюднили факти щодо судді КС, які мають ознаки кримінального злочину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.