Профспілки погрожують всеукраїнським страйком: вимагають зниження тарифів і підвищення зарплат

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 6.07.2016 22:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26629

Профспілкові організації погрожують організувати всеукраїнський страйк у разі невиконання їхніх вимог, висунутих сьогодні у ході Всеукраїнського маршу протесту у зв’язку з підвищенням ціни на газ і комунальних тарифів.

Про це йдеться в резолюції, виголошеній під час мітингу на площі Конституції перед парламентом.

У резолюції зазначається, що “політика розширення субсидування не знаходить підтримки серед працюючих” і провокує тінізацію трудових відносин. Профспілкові організації вимагають від уряду і парламенту не допустити утвердження в країні соціальної «зрівнялівки» й невідкладно провести «справедливу реформу оплату праці».

У резолюції також наголошується на необхідності встановити з 1 жовтня гарантовану мінімальну заробітну плату на рівні економічно обґрунтованого прожиткового мінімуму в розмірі 3 тис. грн. Також профспілки вимагають підвищити з 1 серпня зарплати не менше ніж на 15%.

Крім того, у резолюції зазначено, що до завершення сесії Верховна Рада має заслухати звіт уряду та Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо обгрунтованості підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги. “Заявляємо, що в разі не реагування на наші вимоги, профспілки вдадуться до більш жорстких дій - аж до страйку”, - сказано в резолюції.

Як повідомлялося раніше, сьогодні біля будівель Кабінету міністрів і Верховної Ради проходила всеукраїнська акція активістів профспілкових об’єднань. В заході взяли участь від 5 до 12 тис. осіб. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч з керівництвом Федерації профспілок. За її результатами прес-секретар Гройсмана Дмитро Столярчук повідомив, що зустріч була «продуктивною» і сторони «знайшли спільну мову».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.