Викрито чергового корупціонера

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.07.2016 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26637

Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України викрито на хабарництві заступника Міністра охорони здоров’я України.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Високопосадовець систематично отримував кошти від керівництва урологічного центру, розташованого в Олександрівській лікарні в Києві. Він особисто координував схему оплати послуг пацієнтами готівкою, без відображення в офіційній звітності. Так, було задокументовано, що чиновник щотижня отримував від 50 до 100 тис грн, залежно від кількості проведених центром операцій. Правоохоронці встановили, що в корупційній схемі були задіяні всі лікарі центру, які передавали «на гору» гроші, отримані від пацієнтів.

Під час спільного брифінгу з Головою Служби безпеки України Василем Грицаком Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив: «Правоохоронні органи демонструють те, що чекало від нас суспільство. Ця операція проводилася в координації з Президентом України та Прем’єр-міністром України, які не тільки на словах, але й на ділі демонструють підтримку правоохоронній системі в протидії хабарництву та корупції в найвищих ешелонах влади».

Заступника міністра та одного з керівників центру було затримано за місцями їхнього проживання після передачі останнім майже сорока тисяч гривень, «зароблених» на хворих.

Голова СБУ Василь Грицак зазначив: «Ми продовжуємо наступальну боротьбу з корупцією».

Під час обшуків у зловмисників було вилучено понад 50 тис дол США, 320 тис грн та 2,5 тис євро.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.