Більшість киян ладні очистити мерію від мера

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.04.2007 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2665

За результатами соціологічного дослідження, більше половини киян не задоволені життям у м. Києві, при цьому 60% киян негативно оцінюють діяльність нинішнього мера, а 56% опитаних - діяльність Київради.

Громадський референдум за результатами річної діяльності київської влади відправив Леоніда Черновецького у відставку. Такий висновок зробив директор Інституту політики, народний депутат V скликання Микола Томенко, презентуючи результати соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики, під час якого з’ясовувалася оцінка киянами року діяльності міського голови Леоніда Черновецького та його команди. «Цей своєрідний «громадський референдум» засвідчив бажання переважної більшості киян відправити у відставку як нинішнього мера, так і весь склад Київської міської ради», - зазначив Микола Томенко.

За результатами цього дослідження, більше половини киян не задоволені життям у м. Києві, при цьому 60% киян негативно оцінюють діяльність нинішнього мера, а 56% опитаних - діяльність Київради. Майже половина киян вважають за необхідне проведення референдуму про щодо відставки Леоніда Черновецького і 61% киян, які б брали у ньому участь, мають намір проголосувати за відставку нинішнього мера. Цікаво, що на сьогодні 40% із числа тих, хто у березні 2006 року проголосував за обрання Леоніда Черновецького мером Києва, зараз вважають, що вони зробили неправильний вибір.

Микола Томенко звернув увагу і на невиконання нинішньою міською владою головних соціально-економічних програм. Так, за минулий рік у місті Києві не виконано на 100% жодної соціально-економічної та гуманітарної програми, не збудовано жодного нового дитячого садка, школи, спортивної споруди тощо. Навіть не здано в експлуатацію відомий центр кардіології, який мусили здати ще до Дня незалежності 2006 року.

При цьому, за його словами, одним із ключових завдань київської влади залишається приватизація землі в інтересах політичних родин. «Найнебезпечніше те, що зараз готуються проекти приватизації земельних ділянок соціальної інфраструктури Києва (шкіл, дитсадків, парків, поліклінік, лікарень тощо), які дозволять продавати ці землі без рішення київської громади», - зазначив Микола Томенко.

Також він звернув увагу на кадрове збільшення апарату Київради. «Коли Леонід Черновецький зайшов у Київраду, там працювало 86 працівників. Сьогодні кияни своїми податками спонсорують зарплату 196 робітникам Київради. «Крім того, на 5 мільйонів гривень у міському бюджеті збільшилися видатки на утримання комунальних медіа. А також введені спеціальні витрати з міського бюджету (у сумі 5 мільйонів 200 тисяч) на висвітлення діяльності Київської міської адміністрації засобами масової інформації недержавної форми власності. «Розміщення у ЗМІ позитивних іміджевих матеріалів про діяльність київської влади за рахунок платників податків можна назвати підкупом киян за їхні ж кошти», - вважає Микола Томенко.

На його переконання, підстав для проведення референдуму щодо висловлення недовіри київському міському голові більше, ніж достатньо, і пряме свідчення цьому – результати соціологічних досліджень. А намагання київської влади робити усе, аби цього уникнути, включаючи реєстрацію власних ініціативних груп, які не збирають підписів населення, – це політика подвійних стандартів і політичного шулерства.

«За рік діяльності команди Леоніда Черновецького мільйонери, що підтримують місцеву владу, стали мільярдерами. Натомість потерпіла більшість киян – мешканці «працюючого» і «думаючого» Києва. Щоб виправити цю ненормальність, необхідно або провести референдум щодо відставки нинішнього мера, або розпочати справжню боротьбу із політичною зрадою з розпуску Київради», - вважає Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.