Меркель з Медведєвим і Керрі з Путіним обговорили врегулювання на Донбасі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.07.2016 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26656

В межах саміту АСЕМ німецька канцлерка та російський прем’єр обговорили врегулювання конфлікту на Донбасі. Про мінські домовленості йшлося й під час зустрічі Джона Керрі і Владіміра Путіна.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель та прем’єр-міністр Росії Дмітрій Мєдвєдєв обговорили втілення мінських домовленостей для досягнення миру на Сході України. Їхня розмова відбулася в Уланбаторі, у межах саміту "Європа-Азія" (АСЕМ). Обидва керівники урядів заявили про свою прихильність швидкому втіленню домовленостей, заявила Меркель після зустрічі в монгольській столиці, повідомляє у п’ятницю, 15 липня, агенція dpa. Інших подробиць німецька канцлерка не повідомила.

Водночас у прес-службі російського уряду повідомили, що зустріч Меркель та Мєдвєдєва тривала близько години. Під час неї сторони "обговорили ситуацію в Україні, необхідність обопільного виконання мінських домовленостей". Крім того, як зазначається, були обговорені торгово-економічні відносини РФ та ЄС, а також - "порушені ключові питання російсько-німецького співробітництва".

Крім того, увечері у четвер, 14 липня, відбулася зустріч міністра закордонних справ США Джона Керрі та президента Росії Владіміра Путіна у Москві, під час якої йшлося про співпрацю двох країн у врегулюванні сирійського конфлікту. Після зустрічі Керрі висловив сподівання на "справжній прогрес".

За його словами, США та Росія можуть багато чого досягти разом "не лише в Сирії, а й щодо вирішення конфлікту в Україні". У свою чергу, Путін додав, що обидві сторони вже вдаються до спільних зусиль під час врегулювання конфліктів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.