Російські чекісти виявили українського «шпигуна»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.07.2016 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26659

Федеральна служба безпеки Росії заявляє про затримання громадянина України Артема Шестакова, який працює перекладачем спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в Україні.

У ФСБ заявляють, що Шестаков «за завданням СБУ» на території, яку контролюють сепаратисти угруповання «ЛНР», здійснював «збір інформації політичного, соціально-економічного і військового характеру».

При цьому у Федеральній службі безпеки Росії зазначають, що українець затриманий на території Росії.

«Будучи членом місії міжнародної організації, Шестаков регулярно відвідував органи влади ЛНР, місця дислокації підрозділів народної міліції. Одержану інформацію він передавав в СБУ. Зокрема, повідомляв про пересування військової техніки і особового складу, географічні координати місць дислокації підрозділів народної міліції, номери телефонів командирів», – йдеться у повідомленні російського відомства.

У ФСБ Росії заявляють, що, оскільки «своєю шпигунською діяльністю Шестаков не завдав шкоди безпеці Росії, йому дозволено повернутися на територію України», проте в’їзд до Росії заборонять.

У СБУ і ОБСЄ наразі цих заяв не коментували.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів угруповань «ЛНР» і «ДНР», які наразі контролюють частину Луганської та Донецької областей. Москва ці звинувачення відкидає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.