У Туреччині, після спроби перевороту, зникли 14 військових кораблів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.07.2016 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26662

У Військово-морському флоті Туреччини недорахувалися 14 кораблів після спроби військового перевороту в державі.

Про це повідомляє The Times посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що раніше ці кораблі перебували на військовій службі в Егейському та Чорному морях, втім після заколоту не повернулися в порт, а зв’язок з ними було втрачено. Так само не вдається зв’язатися з командувачем флоту Вейселем Кезелем. Однак ніхто не знає, чи був він захоплений у полон, чи є одним із заколотників.

Через те, що деякі з турецьких офіцерів попросили притулку в Греції, джерела видання припускають, що й зазначені кораблі могли поплисти туди.

Як повідомлялося раніше, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. осіб отримали поранення. Правоохоронці заарештували 2639 заколотників.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив у спробі державного перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що проживає в США. Аналогічну версію висунув турецький міністр юстиції. Прихильники Гюлена при цьому відкинули причетність до заколоту, назвавши звинувачення на свою адресу "вкрай безвідповідальними".

У свою чергу, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган припустив, що влада Туреччини заздалегідь підготувала списки для арештів причетних до спроби військового перевороту в країні.

Місцеві ЗМІ повідомили, що в рамках розслідувань, пов’язаних з невдалою спробою військового перевороту, співробітники сил безпеки затримали 103 генерала і адмірала.

Крім того, у зв’язку із підозрою в причетності до невдалого військового перевороту по всій країні відсторонили від посад 8 тисяч поліцейських.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.