Вибори повернуть у політику моральність

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.04.2007 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2667

“Народний Рух України виступає за повернення в політику моралі, але це можливо тільки шляхом проведення позачергових виборів”, - заявив у прямому ефірі 5 каналу Голова Народного Руху України Борис Тарасюк.

Як стверджує лідер НРУ Тарасюк, «не турбота про роль і місце Соціалістичної партії та її лідера повинні турбувати український політикум, а подолання політичної кризи, проведення дострокових позачергових виборів та формування нової Верховної Ради».

За словами Тарасюка, «Конституційний Суд стоїть перед необхідністю прийняття не скільки конституційного, стільки політичного рішення. Процвітання корупції та постійного тиску на Конституційний Суд не є тим фон, який допоможе українському політикуму та українському народу адекватно сприйняти будь-яке рішення Конституційного Суду».

Голова НРУ закликав українських громадян йти на вибори та переобрати парламент: «У 2004 році громадян України намагалися ошукати, але не вийшло. Вибори 2006 року були демократичними, але знову таки ошукали людей, змінивши склад більшості. Сьогодні треба йти на вибори і переобрати Верховну Раду!»

Як повідомлялося раніше, НРУ об'єднався із декількома правими партіями, утворивши блок “Українська правиця”. Під час міжпартійного з'їзду і одразу ж після нього “Правиця” пропонувала всім демократичним партіям об'єднатися у демократичний мегаблок. Згодом аналогічна заява пролунала від лідера БЮТ Юлії Тимошенко. Однак, наразі лідер УНП Юрій Костенко заявив, що поки про таке об'єднання не йдеться і, вірогідно, “Правиця” піде на вибори самостійно. Разом із тим, народні депутати-рухівці, які зараз в складі парламентського блоку НУ написали заяви про скаладення депутатських повноважень, згідно із рішенням політради блоку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.