Туринов повідомив про нові випадки випробувань росіянами нової зброї на фронті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.07.2016 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26679

Російський Генеральний штаб продовжує використовувати окуповану територію Донбасу для випробування нової зброї під час кривавих провокацій.

Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов у коментарі.

За його словами, російські окупаційні війська на Сході України не тільки збільшили кількість та інтенсивність обстрілів з застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами, але і здійснюють системне випробування нових зразків зброї та військової техніки.

«Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 «Грань» з керованими 120-міліметровими мінами та переносними засобами автоматизованого управління вогнем «Малахіт», - сказав він, додавши, що комплексами керують винятково кадрові військові Збройних сил РФ. За його словами, мінометний комплекс КМ-8 «Грань» призначений для знищення та ураження одиночних та групових цілей, броньованих об’єктів та фортифікаційних споруд з перших пострілів без додаткової пристрілки.

«Комплекс використовує 120-міліметрову керовану міну (довжина 1200 мм, вага - 27 кг), обладнану лазерною головкою самонаведення», - зазначив Турчинов, пояснивши, що комплекс засобів автоматизованого управління вогнем «Малахіт» (обладнано лазерним далекоміром-цільовказником та прицілом тепловізійного типу), «дозволяє вести точний вогонь в складних умовах пересіченої місцевості».

Окрім того, як наголосив Секретар РНБО, відбувається бойове застосування нового БПЛА «Інспектор-601», призначеного для виконання ударних, розвідувальних та спеціальних завдань, комплексу РЕБ «Шиповник-Аэро» та багатофункціонального комплексу РЕБ «Ртуть-БМ», а також приладів лазерної локації і лазерних приладів оптико-електронної протидії останнього покоління.

«Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів із посиленими бойовими характеристиками, заборонених міжнародними конвенціями», - сказав він, додавши, що йдеться про гаубичні снаряди 122 мм ЗШ2 «Лепесток-2» зі стрілоподібними вражаючими елементами (зона ураження живої сили - 500 метрів) тощо.

«Все це відбувається в умовах значного збільшення інтенсивності обстрілів на тлі демонстративного порушення Мінських угод з боку російських військових», - сказав Секретар РНБО, наголосивши, що для адекватної відповіді ворогу «ми повинні забезпечити наші збройні сили не менш ефективною і сучасною зброєю та технікою».

«В той же час, - підсумував Турчинов, - фінансування Державного оборонного замовлення продовжує бути заблокованим через те, що ВРУ так і не ухвалила рішення щодо наповнення спецфонду, з якого фінансується ДОЗ та пішла на канікули, залишивши заарештовані в українських банках мільярди оточення Януковича поза бюджетом!».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.