В оточенні ОМОНу. У Москві розпочався закритий суд над звинуваченими у вбивстві Нємцова

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.07.2016 15:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26680

Біля Московського окружного військового суду, де 25 липня почалися попередні слухання у справі про вбивство російського опозиціонера Боріса Нємцова, посилені заходи безпеки. Будівля оточена поліцією Росії і бійцями ОМОНу, неподалік припарковані кілька поліцейських автобусів.

Кілька людей по черзі ставали в одиночні пікети з вимогою знайти замовників злочину і допитати главу російської республіки Чечні Рамзана Кадирова. Рідні й соратники Нємцова наполягають на його причетності до вбивства опозиційного політика.

Процес проходить у закритому режимі. Журналістів до зали суду не пустили.

На лаві підсудних – п’ять осіб. Всі вони не визнають провину і мають намір просити про суд присяжних. Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва звинувачують за статтями «Вбивство, вчинене організованою групою, за наймом» і «Незаконне придбання зброї». Слідство вважає виконавцем вбивства Заура Дадаєва.

Результатами слідства не задоволені ні захист підсудних, ні адвокати Жанни Нємцової – дочки опозиційного політика, визнаної у справі потерпілою. Перші заявляють, що звинувачення містить протиріччя і не підтверджується матеріалами справи. Другі звертають увагу на те, що слідство відмовилося визнавати зв’язок між вбивством Боріса Нємцова і його політичною і громадською діяльністю. Крім того, за словами сторони постраждалих, у матеріалах справи немає навіть натяку на передбачуваних замовників злочину.

Боріс Нємцов був убитий в центрі Москви в ніч на 28 лютого 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.