Обама припускає, що Кремль спробує вплинути на вибори в США

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.07.2016 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26687

Президент США Барак Обама вважає, що Росія може вплинути на результат президентських виборів у США в листопаді 2016 року.

"Все можливо", – заявив він в інтерв’ю телеканалу NBC у відповідь на запитання ведучого.

Президент торкнувся скандалу з витоком даних електронного листування Демократичної партії США, не виключивши, що до зламу системи причетні російські хакери, про що вже заявляли американські політики.

"Я знаю, що це експерти вважають, що це росіяни ... Нам відомо, що росіяни зламують наші системи не лише урядові, але й приватні", – сказав Обама.

Він додав, що не може сказати конкретно про мотиви організації витоку, але знає, "що Дональд Трамп неодноразово говорив, що захоплюється Володимиром Путіним".

"Думаю, що Трампа дуже прихильно висвітлювали в Росії (в ході передвиборної кампанії)", – додав він.

Як відомо, голова національного комітету Демократичної партії США Деббі Вассерман-Шульц пішла у відставку через витік даних листування представників керівництва партії. З них випливає, що воно підтримало висунення Хілларі Клінтон партійним кандидатом у президенти на шкоду її однопартійцеві – сенаторові Берні Сандерсу.

Після цього прихильники Сандерса на з’їзді демократів заявили, що не будуть голосувати за Клінтон, хоча сам він закликав це зробити.

Мільярдер Трамп раніше вже був офіційно обраний кандидатом в президенти від Республіканської партії. Спостерігачі відзначають, що розкол в лавах демократів може додати значну кількість голосів Трампу на виборах.

Як відомо, раніше Кремль і Трамп неодноразово обмінювалися люб’язностями. Зокрема, у квітні Росія виявилася єдиною країною Великої двадцятки, яка побажала Трампу перемоги на виборах. У свою чергу Трамп кілька разів заявляв, що налагодить відносини з Путіним у разі перемоги на виборах.

У той же час глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт, який раніше був радником Януковича, запевнив, що Путін не впливає на кампанію Трампа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.