На Сумщині стався вибух на випробувальній станції Укроборонпрому, є загиблі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.07.2016 00:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26693

У Сумській області на території випробувальної станції концерну «Укроборонпром» стався вибух. Троє людей загинули, двоє отримали поранення.

Про це повідомили в прес-службі Військової прокуратури Центрального регіону.

«28 липня 2016 року приблизно о 16.30 на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів ДК «Укроборонпром», що розташована у Кролевецькому районі Сумської області, стався вибух. Попередньо встановлено, що під час розвантаження бойових припасів, які були привезені для утилізації, стався їх вибух. Внаслідок цього загинуло три особи та ще двоє отримали тілесні ушкодження», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що для з’ясування обставин трагічної події на місце виїхали представники правоохоронних органів Сумської області, у тому числі військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України на чолі з виконувачем обов’язків військового прокурора гарнізону.

Серед загиблих унаслідок вибуху в Сумській області на станції «Укроборонпрому» був представник НАТО. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Сумської області, інформують місцеві ЗМІ.

Згідно з повідомленням, вибух стався внаслідок того, що здетонували сім бойових частин ракет Х-27 «повітря-земля».

«На території науково-дослідницького інституту хімпродукції здетонували сім бойових частин ракет Х-27 «повітря - земля». На випробувальну станцію їх привезли, аби утилізувати», - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що під час вибуху у Сумській області на станції «Укроборонпрому» загинули 3 людей - 2 випробувальники та представник НАТО. Ще двоє працівників станції у тяжкому стані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.