Бундесвер готують до можливого застосування всередині країни

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 1.08.2016 12:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26697

За словами міністерки оборони ФРН Урсули фон дер Ляєн, це “важливо і правильно”, що в Німеччині проходить дискусія з приводу можливого залучення Бундесверу для боротьби з терористичними загрозами в країні.

Міністерка оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн заявила про підготовку до можливого залучення Бундесверу всередині країни до боротьби з тероризмом. Про це йдеться в її інтерв’ю німецькому виданню Bild, яке було опубліковане в понеділок, 1 серпня.

"В кінці літа на конференції міністрів внутрішніх справ федеральних земель ми вирішимо, до яких сценаріїв застосування (Бундесверу. - Ред.) нам треба тренуватися", - зазначила фон дер Ляєн. За її словами, у разі надзвичайної ситуації, має функціонувати система підняття по тривозі, всі обов’язки повинні бути розподілені чітко і має бути достатньо персоналу для виконання поставлених завдань.

Крім того, міністерка оголосила командно-штабні навчання, "які перевірять взаємодію між федеральним рівнем і органами поліції низки земель". За її словами, три федеральні землі вже виявили зацікавленість. "У невідкладних ситуаціях вирішує поліція, чого вона потребує, аби впоратися з терористичною ситуацією. Але в принципі Конституційний суд ФРН роз’яснив, що в надзвичайних ситуаціях можна задіювати військових", - наголосила фон дер Ляєн.

На її думку, це "важливо і правильно", що в Німеччині проходить дискусія з приводу можливого використання Бундесверу для боротьби з терористичними загрозами всередині країни. Але міністерка сподівається, що до такого не дійде.

Нагадаємо, 13 липня уряд ФРН схвалив нову стратегію країни у сфері безпеки і оборони. У новій "Білій книзі", зокрема, згадується про напружені відносини з Росією після конфлікту довкола України та готовність Берліна взяти на себе більш активну роль на глобальному рівні, а також стати одним з лідерів на світовій арені. У документі згадується можливість застосування Бундесверу всередині ФРН, проти чого, однак, виступають соціал-демократи та парламентська опозиція.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.