Обама підтвердив позицію США щодо захисту союзників у разі російської агресії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 2.08.2016 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26702

Президент США Барак Обама заявив про відданість Сполучених Штатів справі захисту союзників у НАТО на тлі агресивних дій Росії.

Про це американський лідер сказав 1 серпня в Атланті у зверненні до з’їзду організації американських ветеранів-інвалідів.

«За умов російської агресії ми не збираємося відвертатися від наших союзників у Європі. Ми маємо намір залишатися об’єднаними в НАТО, що є найсильнішим альянсом у світі», – сказав Барак Обама.

Наприкінці липня кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що в разі його обрання Сполучені Штати не зможуть гарантувати безпеку всім членам НАТО. В інтерв’ю The New York Times він зазначив, що допомога, зокрема у випадку нападу Росії, буде надана тільки тим країнам, які «виконують свої зобов’язання» перед США.

Трамп наголосив, що ця умова стосується і країн Балтії, де військова присутність Північноатлантичного альянсу посилилася після російської анексії Криму в 2014 році і ролі Москви у конфлікті на сході України. Кандидат у президенти також висловив бажання скоротити військові витрати на допомогу союзникам, які США несли протягом останніх років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.