Радник Трампа відвідав Москву напередодні зміни програми Республіканської партії щодо України

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.08.2016 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26710

Радник кандидата у президенти США Дональда Трампа Картер Пейдж на початку липня відвідав з візитом Росію, а після його повернення команда кандидата запропонувала зміни до програми Республіканської партії США, які передбачають виключення пункту про допомогу Україні зброєю.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп

Про це для видання Huffington Post написали журналісти Крістіна Уїлкі та Ширіш Дейт.

Журналісти повідомили, що Пейдж приєднався до команди Трампа у березні. Під час свого перебування у Москві він виступив із низкою промов, під час яких розкритикував міжнародну політику США протягом останніх десятиліть. Серед іншого, він заявив про хибність американської політики щодо Росії та висловив сподівання на тісніші зв’язки між двома державами.

"Вашингтон і інші західні столиці перешкоджають потенційному прогресові через часто надмірну увагу до ідей, таких як демократизація, нерівність, корупція і зміна режиму", - сказав Пейдж під час виступу у Московській школі економіки.

Також Пейдж припустив, що США можуть послабити економічні санкції в обмін на допуск американських компаній до розробки російських газових родовищ.

За тиждень після візиту Пейджа, Трамп переконав делегатів з’їзду Республіканської партії відмовитися у програмі партії від заклику направити зброю Україні для допомоги в опорі російській агресії. Хоча Трамп і його головний помічник Пол Манафорт обидва заперечили, що ініціювали зміни. Однак делегати Платформи та члени Національного комітету Республіканської партії, заявили, що це була єдина вагома зміна у програмі, яку зажадали представники команди Трампа.

Також журналісти встановили, що Пейдж має у Росії власні бізнес-інтереси, які включають інвестиції у російського газового монополіста Газпром.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.