ГПУ обшукує Антикорупційне бюро

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 5.08.2016 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26713

У п’ятницю, 5 серпня, представники Генпрокуратури з обшуком прийшли до Національного антикорупційного бюро.

За інформацією від секретаря генпрокурори Лариси Сарган, ГПУ провели виїмку документів в офісі НАкБУ. Про це вона написала на сторінці у Facebook.

"Генеральна прокуратура України розслідує факт незаконного прослуховування фізичної особи в рамках кримінального провадження, яке розслідує НАкБУ. З метою відшукання та вилучення документів, які дозволять встановити винних осіб, ГПУ проведено виїмку документів. Проводяться необхідні слідчі дії", – повідомила Сарган.

Водночас речниця НАкБУ Світлана Оліфіра спростовує інформацію про вилучення документів. За її словами, про це не йдеться. Крім того, поки невідомо, щодо якої саме кримінальної справи проводиться провадження, оскільки у постанові суду таких деталей не вказано. Водночас, як стверджує Оліфіра, йдеться лише про те, що це провадження розпочате 22 квітня 2016 року.

Як повідомляє кореспондент "5 каналу", що перебуває на місті події, поки невідомо, який саме суд виніс ухвалу про проведення обшуків, оскільки у НАкБУ стверджують, що постанови не бачили. Зазначається також, що обшуки проводять саме у той час, коли на розгляд до Верховної Ради внесений законопроект, що надає Бюро певну автономію, зокрема дає дозвіл на проведення прослуховування.

Крім того, у НАкБУ стверджують, що "на час проведення обшуку з метою уникнення можливих провокацій для забезпечення правопорядку в будівлі було задіяно групу спецназу НАкБУ. Інформація, розповсюджена у деяких ЗМІ, що на території НАкБУ нібито перебуває спецпідрозділ СБУ "Альфа", не відповідає дійсності".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.