Путін повідомив про відмову РФ від нормандських переговорів через події в Криму

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.08.2016 19:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26731

Президент РФ Владімір Путін заявив, що не бачить сенсу в нормандських переговорах після подій у Криму.

Про це він повідомив на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Вірменії, коментуючи заяву ФСБ про підготовку українською розвідкою терактів у Криму.

«Це дуже тривожна інформація. Дійсно, наші спецслужби запобігли проникненню на територію диверсійно-розвідувальної групи міноборони України. І, звичайно, в цих умовах зустрічатися в нормандському форматі, тим більше в Китаї, безглуздо», – сказав він.

Путін продовжив: «Судячи з усього, ті люди, які захопили (владу) в Києві і продовжують її утримувати, замість пошуку компромісів (...), замість того, щоб шукати спосіб мирного врегулювання, перейшли до практики терору».

Президент РФ вважає, що спроба теракту, який готувався в Криму українською розвідкою, спрямована на відволікання уваги самих українців від внутрішніх проблем країни.

«Ніякого іншого сенсу в проведенні таких акцій, крім відволікання уваги власного народу від тяжкого становища економіки України, від тяжкого становища значної кількості громадян країни, ніякого іншого сенсу немає», – заявив Путін.

Він Путін звинуватив українську владу в тому, що вони діють таким чином, «щоб якомога довше утриматися при цій владі і створити умови для подальшого пограбування своїх громадян».

Він також заявив, що безпека в Криму буде посилена.

«Ми, звичайно, зробимо все, щоб забезпечити безпеку об’єктів інфраструктури, громадян. Приймемо додаткові заходи щодо забезпечення безпеки, причому це будуть серйозні додаткові заходи – і технічні, і не тільки», – підкреслив президент РФ.

Путін попередив: «Це замах з непридатними засобами, це дуже небезпечна гра».

Раніше Федеральна служба безпеки Росії заявила, що запобігла терористичному акту в Криму, який, за даними спецслужби, був організований української розвідкою.

У Генштабі Збройних сил України назвали такі заяви російської сторони провокацією. У той самий час у Міноборони України зазначили, що подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.