Президент Порошенко наказав привести війська у підвищену боєготовність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.08.2016 21:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26736

У зв’язку з провокаційними діями Російської Федерації в окупованому Криму та ескалацією її дій на Донбасі Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС.

Верховний Головнокомандувач наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних Сил України, Національної Гвардії, Прикордонної Служби та Служби безпеки України, повідомляє прес-служба Президента України.

"Особливі вимоги, - наголосив він, - до прикордонників в районах адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом та на лінії зіткнення на Донбасі». Глава держави доручив прикордонникам посилити пропускний режим у пунктах пропуску, а співробітникам Нацгвардії та Національної поліції – посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам.

Голова СБУ має провести екстрене засідання Антитерористичного центру та довести необхідні завдання.

Міністру оборони, Начальнику Генерального штабу, Голові СБУ та Міністру закордонних справ доручено провести зустріч з керівництвом дипломатичних місій, акредитованих в Україні, щоб проінформувати про розвиток подій у районі адміністративного кордону з Кримом та лінії зіткнення.

МЗС має організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому Нормандському форматі, запросити розмови з Віце-президентом США, Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та ініціювати розмову з Президентом РФ Путіним.

Міністру закордонних справ Павлу Клімкіну наказано доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН та детально проінформувати про розвиток подій. «Слід звернутися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ в районі адміністративного кордону з Кримом та вимагати від російської сторони, окупаційних військ допустити представників СММ ОБСЄ до об’єктів в Криму», - сказав Президент.

Президент також доручив забезпечити можливість відвідання захоплених в Криму громадян України з боку представників міжнародних правозахисних організацій та Уповноваженого України з прав людини для перевірки умов утримання та захисту інтересів.

«Прохання до МЗС та до Прикордонної служби звернутися до громадян України з проханням утриматися зараз від відвідання Криму у зв’язку з численними провокаціями, які чиняться проти громадян країни. Від мене до громадян України це прохання особисте», - наголосив Глава держави.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що через посольства та дипломатичні установи було доведено чітку позицію України. Міністр також вже провів низку телефонних розмов. «Особливу увагу ми будемо приділяти міжнародним організаціям. За вашим дорученням почали консультації в Раді Безпеки ООН, але також зробимо особливий акцент на ОБСЄ, Раді Європи, і звичайно Європейському Союзі», - наголосив він.

Керівники силових структур доповіли про останні події на адмінкордоні з Кримом.

Так, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-лейтенант Валерій Кондратюк повідомив, що, за наявною інформацією, відбулась збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ та прикордонною службою Федеральної служб безпеки РФ.

У свою чергу, Голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко повідомив, що за останню добу з боку Армянська на материковій Україні зафіксовано чотири безпілотних літальних апарати РФ. Президент доручив МЗС забезпечити відповідний протест у зв’язку з провокаційними діями РФ в Криму.

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що сили і засоби Служби безпеки вже приведені у підвищену бойову готовність. «В цей час проводяться засідання координаційних груп АТЦ - особливу увагу ми надаємо забезпеченню безпеки об’єктів критичної інфраструктури, а також відстежуємо діяльність низки осіб, які підозрюються у причетності до діяльності ДРГ, з метою недопущення можливих терористичних актів», - сказав він.

Начальник Генерального Штабу Віктор Муженко повідомив, що підрозділи і військові частини ЗСУ, які виконують завдання в районі адміністративного кордону з окупованим Кримом, приводяться у підвищену бойову готовність, проведено нарощування відповідного угрупування. Він назвав абсурдними заяви щодо нібито обстрілів з української сторони тимчасово окупованого Криму. «Це є повною нісенітницею і не відповідає дійсності. Вогонь не відкривався ні з артилерійський систем, ні з іншої зброї. Це може підтвердити будь-який військовослужбовець і житель тієї території, тому що звуки артилерійський обстрілів чути на значну відстань», - наголосив начальник Генштабу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.