Поки Путін нагнітає кризу навколо Криму, в Кремлі йде боротьба за владу

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.08.2016 22:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26746

Усі задаються питанням, і в Києві, і в західних столицях, чи планує російський президент Владімір Путін продовжити воєнні дії в Україні.

Москва звинуватила Київ у нібито підготовці терактів у Криму. Це дало Путіну привід для войовничих погроз - він заявив, що Росія не залишить без уваги вбивство двох російських військових, пише британське видання The Times.

Погрози Путіна є частиною серії кроків, які стривожили Захід. Його ентузіазм у зближенні з Туреччиною, після невдалого перевороту, виглядає як опортуністичні спроби запропонувати президенту Ердогану альтернативу НАТО, зазначається в статті.

Видання зазначає, що, хоча в Росії є схильність до агресивних дій, поки увага світу фокусується на чомусь іншому, у нової війни з Україною мало предметного змісту, оскільки Кремль все ще відчайдушно намагається уникнути нових санкцій і поки він не позбавився від старих. "Те, що здається більш ймовірним: Путіну потрібна зовнішня криза, тому що він знаходиться під тиском "вдома". Він чекає парламентських виборів наступного місяця, і, хоча в опозиції на перемогу мало шансів, незадоволення всередині країни зростає", - йдеться в статті.

Росіяни стоїчно миряться з різким падінням рівня життя, падінням курсу рубля і, пов’язаних з цим, обмеженнями на поїздки за кордон, їм дуже не подобається високий рівень корупції, необмежена влада осіб з оточення Путіна і їм неприємно через допінговий скандал. У минулому місяці Путін звільнив чотирьох губернаторів, історія їх корумпованості виглядала вельми правдоподібно.

Нова напруженість у відносинах з Україною також може бути представлена пропагандою як твердість перед проявами зовнішніх провокацій, а також дозволить Путіну скасувати заплановані мирні переговори і уникнути необхідності йти на поступки.

В останній раз він використовував іноземну кризу, щоб заручитися підтримкою у себе вдома, коли відбулася окупація Росією Криму, тоді рейтинг Путіна злетів вище 80%. "Там у Кремлі також може йти боротьба за владу", - йдеться в статті. Звільнення Путіним Сєргєя Іванова може бути початком. Так, видання не виключає, що скоро може настати звільнення "дискредитованого" прем’єр-міністра Дмітрія Медвєдєва, якого може замінити Алєксєй Кудрін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.