Російські стратегічні бомбардувальники вже базуються в Ірані

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 16.08.2016 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26749

У комітеті Державної думи Росії з оборони заявляють, що завдання авіаударів по Сирії з бази в Ірані є більш економним.

Ту-22М3

Як пояснив голова комітету Держдуми з оборони Владімір Комоєдов, польоти Ту-22 з Ірану – «це менше палива і велике бомбове навантаження». Він додав, що літати з аеродромів базування в європейській частині Росії «довго і дорого».

Раніше 16 серпня російські ЗМІ повідомили, що військові Росії здійснили авіаудари у Сирії, вперше застосувавши військові літаки з іранської бази Хамадан.

Міністерство оборони Росії повідомило, що удари здійснили бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3. У відомстві заявили, що були успішно обстріляні позиції бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» у трьох північних провінціях Сирії, зокрема склади зброї і тренувальні табори.

Тим часом, правозахисники з організації Human Rights Watch 16 серпня звинуватили російських і сирійських військових у застосуванні запалювальних боєприпасів у районах, де проживає цивільне населення.

За даними HRW, протягом останніх шести тижнів таку зброю застосовували щонайменше 18 разів. Правозахисники закликали країни-підписанти Конвенції про хімічну зброю засудити такі дії на зустрічі в Женеві 29 серпня.

«Ця зброя завдає жахливих ран і нестерпний біль, тому всі країни повинні засудити її використання у районах проживання мирних жителів», – заявили в HRW.

Росія розпочала військову кампанію в Сирії 30 вересня 2015 року. У березні 2016 року президент Владімір Путін наказав виводити війська з Сирії, але значна частина російського контингенту залишилася в цій країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.