В Івано-Франківській області вчені будуть шукати рештки кроманьонця

Автор/джерело -  © «Освітній портал»



Дата публiкацiї - 24.04.2007 01:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2675

Польські та українські наукові експедиції поблизу села Старуня Богородчанського району Івано-Франківської області сподіваються знайти забальзамоване тіло людини плейстоценової епохи - кроманьонца.

Про це повідомив директор Інституту екологічної безпеки та природних ресурсів Івано-Франківського національного університету нафти й газу професор Олег Адаменко.

Як сказав професор, сто років тому в одній із шахт гірського воску (озокериту) біля села Старуня робітники знайшли добре збережені рештки мамонта й волосатого носорога.

За словами Адаменко, нинішні дослідження ізотопного складу нафти й газу в цьому районі показують, що на глибинах до 20 м тут дотепер перебуває дуже високе скупчення органіки. Вчені допускають, що в озокериті можна знайти ще туші волосатих носорогів, мамонтів, а можливо, навіть тіло первісного мисливця кроманьонця.

Якщо вченим вдасться знайти його тіло, це буде найбільша сенсація нинішнього століття. В 2007 році в Старуні будуть працювати три наукові експедиції, повідомив Олег Адаменко.

Село Старуня відоме ще й тим, що тут є діючий вулкан.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.