Порошенко і Туск обговорили загострення ситуації в Криму і на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.08.2016 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26754

Глава держави поінформував співрозмовника про цинічні провокації Російської Федерації в окупованому Криму та ескалацію її агресивних дій на Донбасі.

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, повідомила прес-служба Президента України.

Глава держави поінформував співрозмовника про цинічні провокації Російської Федерації в окупованому Криму та ескалацію її агресивних дій на Донбасі. Окремо було обговорено стан виконання Мінських домовленостей. Порошенко наголосив на необхідності посилення міжнародної присутності на Донбасі, зокрема шляхом розширення поля діяльності місії ОБСЄ, в тому числі на території Криму, та розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Глава Української держави відзначив важливість рішучого реагування ЄС на російські провокації та штучне нагнітання напруженості. "Після останніх подій в Криму не має бути жодних ілюзій щодо намірів Російської Федерації. Санкції та їх посилення – це дієвий механізм впливу" - наголосив Петро Порошенко.

Президент Європейської Ради надав високу оцінку діям Глави держави та виваженій позиції української сторони, яка не піддається на підступні провокації Росії у Криму.
Дональд Туск підтвердив свою принципову позицію щодо збереження санкцій Європейського Союзу та запевнив у беззаперечній підтримці України з боку ЄС. "Ми твердо залишаємося на позиції підтримки суверенітету та територіальної цілісності України" - підкреслив очільник Європейської Ради.

Президент Європейської Ради особливо підкреслив, що Україна залишається серед ключових пріоритетів ЄС, солідарність з якою у світлі протидії зовнішній агресії обговорюватиметься, у тому числі у рамках неформальних зустрічей держав-членів ЄС у Братиславі у вересні.

Співрозмовники також обговорили питання перспектив ухвалення найближчим часом Євросоюзом рішення про лібералізацію візового режиму для громадян України та скоординували подальші кроки на цьому напрямі.

Глава держави підтвердив запрошення Президенту Європейської Ради відвідати Україну для участі у заходах у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.