Ситуація на фронті різко загострилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.08.2016 20:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26756

Незважаючи на Мінські домовленості про суворе дотримання режиму припинення вогню, російські окупанти нарощують кількість обстрілів позицій сил АТО. Упродовж сьогоднішнього дня зафіксовано 45 обстрілів українських опорних пунктів, з них 5 з важкої артилерії

Про це повідомляє прес-центр АТО.

На Маріупольському напрямку ще до світанку ворог вів потужні обстріли з артилерії калібру 152 мм по позиціях в Сіонітному, з установок калібром 122 мм відкривав вогонь по Мар’їнці. 80 смертоносних снарядів випустив противник в бік наших укріплень. Під ворожі обстріли з мінометів потрапили оборонці Красногорівки, Водяного, Мар’їнки та Талаківки. Під Широкиним противник застосував БТР, а поруч Чермалика та Новогнатівки - гранатомети. У Мар’їнці відкривав вогонь снайпер.

На Донецькому напрямку доба почалась з мінометних обстрілів наших позицій в Авдіївці, Новоселівці другій, Луганському та Кам’янці, Пісках та Семігір’ї. По укріпленнях у Пісках ворог до того ж застосував артилерійські установки 122 калібру. Вже у світлий час доби обстріли на цьому напрямку тривали у Зайцевому, Новоселівці другій, Новгородському, Верхньоторецькому та Авдіївці.

На Луганщині важку артилерію калібру 122 мм супротивник застосував по Новоалександрівці та Попасній. Вогонь з мінометів та гранатометів ворог неодноразово відкривав по укріпленнях у Попасній. По позиціях у Новоолександрівці, Золотому, Станиці Луганській та Кримському вівся здебільшого гранатометний вогонь.

Минулої доби ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною, проте контрольованою. Ворог, грубо порушуючи Мінські домовленості, активізувався по всій лінії розмежування. Минулої доби російські окупаційні війська 52 рази відкривали вогонь по українських підрозділах. Зокрема, 23 рази на Донецькому та 20 на Маріупольському напрямках, 9 - на Луганщині.

На Маріупольському напрямку противник випустив 60 снарядів із 122 мм артилерії по Чермалику, гатив з великокаліберних гармат того ж калібру по Новоселівці та Мар’їнці. Артилерійські установки калібру 152 мм застосував у Рибінському. У Славному, Красногорівці та Лебединському, Чермалику та Широкиному ворог відкривав мінометний вогонь. У Новогригорівці та Мар’їнці противник задіяв БМП. На цьому ж напрямку проявив себе снайпер.

На Донецькому напрямку найгарячішими точками залишаються Авдіївка, Зайцеве, Майорськ та Луганське, де супротивник обстрілював наші опорні пункти з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. Також, на Донеччині неспокійно було у Верхньоторецькому, Кам’янці, Новоселівці другій та Новгородському.

По позиціях у Врубівці, що на Луганщині, вівся вогонь з важкої артилерії 122 калібру. Різного типу гранатомети застосував ворог по укріпленнях у Станиці Луганській, Новоалександрівці та Попасній. У Попасній до того ж потивник задіяв БМП. Не припиняє ворог збройні провокації з використанням стрілецької зброї. У Новоалександрівці та Станиці Луганській активізувалась снайперська пара.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.