Луценко вважає, що в конфлікті між ГПУ і НАкБУ винні обидві сторони

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.08.2016 13:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26757

У конфлікті між співробітниками Генеральної прокуратури та Національної антикорупційного бюро є ознаки правопорушень з обох сторін.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу з директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником в Києві.

"Я як генпрокурор вважаю, що є ознаки правопорушень з боку всіх сторін конфлікту", - заявив Луценко.

Він підкреслив, що події, які відбулися, є неприпустимими, і буде зроблено все, щоб подібного не повторилося.

Луценко заявив про передання всіх розслідувань щодо інциденту між співробітниками Національного антикорупційного бюро і Генпрокуратури в Службу безпеки для неупередженості слідства.

"Для того, щоб слідство щодо цього інциденту було об’єктивним, за пропозицією директора НАБУ Ситника я як генеральний прокурор, використовуючи дані мені повноваження, передаю всі відкриті щодо цього інциденту провадження ... в СБУ", - заявив Луценко.

За його словами, процесуальне керівництво у цій справі буде здійснювати заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська.

Він також зазначив, що до слідчої групи будуть залучені представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та в якості спеціаліста - колишній помічник федерального прокурора США Богдан Вітвицький.

Як повідомлялося раніше, 12 серпня у Києві стався конфлікт між працівниками Національного антикорупційного бюро та співробітниками.

НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно працівників Генпрокуратури, які викрали і утримували працівників бюро. Згодом оприлюднили відео фрагментів свідчень працівників НАБУ, яких 12 серпня затримали співробітники Генпрокуратури і без складання протоколів утримували протягом 11-ти годин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.