На 25 річницю ГКЧП Путін провів засідання Радбезу РФ і звинуватив Україну у небажанні виконати Мінські угоди

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 19.08.2016 19:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26767

Президент Росії Владімір Путін на 25 річницю серпневого путчу в СРСР приїхав з візитом до анексованого Криму, де провів засідання Ради безпеки РФ про те, як захистити півострів від “українських диверсій”.

Путін заявив, що Москва не збирається згортати відносини з Україною. Хоча він знову поклав на Київ відповідальність за плановану "диверсію" на півострові, яку начебто зірвали російські спецслужби.

"Ми не збираємося згортати наші відносини, попри небажання сьогоднішньої влади в Києві мати повноцінні дипломатичні відносини на рівні послів", - цитує Владіміра Путіна агентство "Інтерфакс".

За словами російського президента, українська влада здійснила спробу диверсії в Криму Київ через нібито небажання або неможливість виконувати мінські домовленості.

"Ясно, навіщо це було зроблено. Тому що (в Україні. - Ред.) не хочуть або не можуть з якихось міркувань виконувати мінські домовленості, - сказав російський президент. - І не можуть пояснити власному народові суттєві промахи в соціально-економічній політиці".

Відкриваючи засідання Ради безпеки Росії в Бельбеку, пан Путін сказав: "Ясно, що зібралися ми з відомого приводу, у зв’язку з відомим інцидентом, після припинення спроби проникнення на територію Криму диверсійних підрозділів української армії".

Звинувачення ФСБ

Минулого тижня російська ФСБ звинуватила спецслужби України у підготовці терактів в анексованому Криму.

Українська влада категорично відкинула звинувачення як необґрунтовані і сфабриковані.

У міноборони України заперечили оприлюднену Росією інформацію, а секретар РНБО Олександр Турчинов назвав її "провокативною маячнею" й елементом гібридної війни.

Представники ЄС і США оприлюднили заяви, у яких стверджують, що жодних доказів нібито диверсії в Криму не бачили.

Водночас прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв припустив, що Москва може розірвати дипломатичні відносини з Україною.

Відразу після заяви російської ФСБ про нібито запобігання "теракту" в Криму, Владімір Путін заявив, що вважає недоречними подальші переговори про мирне врегулювання на Донбасі в "нормандському форматі" (Франція, Німеччина, Україна, Росія. - Ред.).

Українська сторона назвала заяви російської влади про нібито запобігання теракту вигадками, за допомогою яких Москва намагається виправдати мілітаризацію анексованого півострова.

Президент Петро Порошенко наказав привести збройні сили на кордоні з Кримом у повну бойову готовність.

Тим часом російське міністерство оборони розмістило на півострові новітні ракетні системи С-400 "Тріумф" з дальністю дії до 400 км.

Оглядачі пов’язали загострення риторики довкола Криму з наближенням парламентських виборів у Росії наступного місяця і з намірами російського керівництва дискредитувати Україну перед самітом "Великої двадцятки" в Китаї.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.