Два роки, після окупації. Україна судитиметься з РФ через порушення морського права

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.08.2016 13:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26770

Уряд України підготував звернення до Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо порушення Російською Федерацією відповідної конвенції ООН.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, відкриваючи загальну нараду послів в Києві.

"Найближчими днями ми передамо для подальшого розгляду наш кейс (позов) щодо порушення Росією її зобов’язань в рамках Міжнародної конвенції з морського права", - заявив він.

Міністр не уточнив, чого саме стосуватиметься даний позов. Водночас відомо, що згаданий Суд, серед іншого, розглядає суперечки щодо стосуються геологорозвідувальних робіт та видобування корисних копалин в міжнародному районі морського дна.

Відомо, що РФ після анексії Криму проводить активну розвідку покладів нафти та газу на українському шельфі.

Клімкін також повідомив про інші міжнародні юридичні ініціативи Києва: "Ми передамо всі докази того, що Росія порушила зобов’язання щодо фінансування тероризму", - заявив він.

Нагадаємо, раніше в МЗС повідомили, що Росія порушила норми Конвенції ООН з морського права, коли почала будівництво так званих «Керченського мосту» та «енергомосту», які зв’язують територію Росії та окупованого Криму. У міністерстві додали, що Україна вже ініціювала переговорний процес щодо тлумачення та застосування норм відповідної конвенції у визначеному міжнародним правом порядку.

У червні в МЗС повідомили, що Україна сформує спір і створить арбітраж для захисту своїх прав, гарантованих Конвенцією ООН із морського права у зв’язку з анексією Криму Росією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.