У МО РФ підтвердили, що російські стратегічні бомбардувальники покинули іранську територію

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.08.2016 22:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26775

Представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявляє, що російська військова авіація, яка завдавала ударів по позиціях ісламістів у Сирії з іранської авіабази «Хамадан», «успішно виконала» всі завдання і повернулася на територію Росії.

Раніше 22 серпня посол Росії у Тегерані Леван Джагарян заявив, що у Москві не бачать перешкод для використання у подальшому іранської інфраструктури для завдання ударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» у Сирії.

У понеділок вранці представник МЗС Ірану Бахрам Гасемі повідомив, що Росія завершила військову операцію і припинила використовувати військову базу «Хамадан» в Ірані.

Минулого тижня з’явилися повідомлення, що російські військові літаки тепер вирушають знищувати супротивників режиму президента Сирії Башара аль-Асада не тільки безпосередньо з Росії чи з бази у Сирії, але вже і з території Ірану.

Росія з минулої осені втрутилася у громадянську війну у Сирії на боці режиму президента аль-Асада, якому відмовила в легітимності значна частина країн Заходу й арабського світу. При цьому вона офіційно заявляє, що має у Сирії на меті боротися з «терористами». Таким чином світова спільнота визначає у Сирії угруповання «Ісламська держава», а також низу інших ісламістських угруповань, що воюють проти «Ісламської держави», але пов’язані з екстремістською мережею «Аль-Каїда». Росія при цьому користується термінологією режиму аль-Асада, який записує у «терористи» всіх його супротивників. За даними з відкритих джерел, більшість ударів Росії здійснюється саме проти відносно поміркованих супротивників аль-Асада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.