Меркель і Олланд обговорять з Путіним врегулювання на Донбасі на зустрічі в Китаї

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.08.2016 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26779

Президент Франції та Росії, а також канцлерка Німеччини під час телефонної розмови домовилися провести зустріч в Китаї на полях саміту G20. Олланд також нагадав про позицію Франції щодо невизнання анексії Криму.

Президент Франції Франсуа Олланд у вівторок, 23 серпня, в телефонній розмові з лідером Росії Владіміром Путіним та канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель висловив свою "стурбованість" з приводу зростання напруженості в Україні.

"Президент (...) висловив стурбованість у зв’язку зі зростанням напруженості останніми тижнями і збільшенням порушень режиму припинення вогню, - йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті президента Франції. - Він наголосив на ризиках, які ескалація насильства становить для (мирного) процесу", цитує агентство AFP. Крім того, Олланд нагадав про незмінність позиції Франції щодо невизнання анексії Криму.

У повідомленні на сайті президента Росії зазначається, що під час розмови сторонами було "висловлено занепокоєння нестабільністю вздовж лінії зіткнення сторін та систематичними порушеннями режиму перемир’я". Також було наголошено на необхідності суворого дотримання домовленостей та подальшої деескалації обстановки, "включаючи розведення сил і створення нейтральних зон", йдеться в повідомленні.

На сайті Кремля також зазначається, що лідери трьох держав домовилися продовжити контактувати "з української тематики" та провести спільну зустріч на полях майбутнього саміту G20 в Китаї 4-5 вересня. Утім, не уточнюється, чи буде присутній на цій зустрічі Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що зустріч в "нормандському форматі" на полях саміту G20 в Китаї не має сенсу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.