Більшовики не приховують своїх кримінальних уподобань. Для них - це норма життя

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.04.2007 11:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2678

Блок Юлії Тимошенко розцінює як відверту корупцію звернення уряду до підприємців з вимогою фінансування партії Регіонів.

Як відомо, віце-прем'єр Володимир Рибак звернувся до керівників підприємств із письмовим проханням про надання Партії регіонів безповоротної фінансової допомоги. При цьому його прохання більше нагадують погрози, а не рекомендації.

БЮТ наголошує, що такі звернення є проявом рекетирської практики, властивої уряду Януковича. В якості аргументу щодо законності своїх дій, партія Регіонів стверджує, що робила це „завжди, за всіх часів”.

Як відомо, ще у 2004 році уряд Януковича збирав податки „наперед”. Нині партія Регіонів, з використанням адміністративних важелів, почала відвертий рекет бізнесменів, щоб задовольнити апетити своєї партії та зменшити тягар фінансування для основних її спонсорів.

БЮТ висловлює сподівання, що листи з вимогами профінансувати партію Регіонів не будуть надходити від імені Генеральної прокуратури, МВС та інших відповідних органів, а також кримінальних угруповань.

Віце-прем`єр Володимир Рибак вчора підтвердив факт свого звернення до керівників підприємств. В той же час він підкреслив, що ставив свій підпис "як голова політвиконкому партії" і не знаходить в даному випадку ознак зловживання службовим положенням, підписуючи і розсилаючи керівникам підприємств подібні звернення. "Це було завжди, в усі часи. Вже десять років, з моменту, коли я створив партію, я завжди звертаюся по спонсорську допомогу на статутні і програмні вимоги партії", - заявив пан Рибак. За його словами, кошти, одержані таким чином, йдуть на утримання партії. "Є центральний апарат, є 27 партійних організацій, працівникам яких потрібно платити зарплату, для яких потрібно купувати папір", - пояснив віце-прем`єр мету використання фінансових надходжень. При цьому він спростував припущення про те, що, звернувшись по матеріальну допомогу через кілька днів після підписання Віктором Ющенком указу про розпуск парламенту, ПР почала підготовку до виборчої кампанії. "Ми направляємо такі запити на постійній основі", - сказав Володимир Рибак. Втім, суми, що одержуються таким чином ПР "на постійній основі" він назвати відмовився. "Це наша внутрішня справа! Чому я повинен розповідати вам про суми?", - обурився голова політвиконкому.

У керівництві ПР підтверджують факт звернень голови політвиконкому до керівників підприємств за фінансовою підтримкою. У партії вважають таку практику "нормальною". "Я знаю, що такі листи керівникам підприємств надходили і раніше, коли Володимир Васильович (Рибак) ще не був віце-прем`єром", - сказав заступник голови політвиконкому Сергій Ларін. За його словами, йдеться про підприємства, "керівники яких по духу близькі Партії регіонів і готові надати невелику фінансову допомогу". "Є люди, які очолюють підприємства, будучи членами Партії регіонів, і вони на правлінні або на зборах акціонерів приймають рішення про надання такої допомоги", - розповів пан Ларін. Він відзначив, що ці кошти йдуть на фінансування апарату партії, на господарські і канцелярські потреби, а також на оренду необхідних приміщень. "Не йдеться про мільйони - гадаю, можна говорити про десятки тисяч гривень, не більше", - сказав пан Ларін.

Замість післямови. Ми можемо заспокоїти БЮТівців - за допомогою тиску правоохоронних органів, порушення фіктивних кримінальних справ, незаконних обшуків, арештів тощо, зазначене угруповання, легалізоване Кучмою-Азаровим під прапорами ПР вже давно поповнює свої фінансові та майнові активи.

Отже, як на нас, то лист пана Рибака виглядає як дія, звилого до повної безкарності, чиновника. Бо всі знають, що буває, якщо відмовити “проханню” посадової особи такого рівня.

Невже для команди Тимошенко все це є новиною?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.