Американські аналітики прокоментували “перевірку боєготовності”, влаштовану Росією

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 25.08.2016 20:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26784

Перевірка боєготовності військ Південного, Західного та Центрального військових округів Росії може бути, як демонстрацією військової сили напередодні саміту Великої 20-ки у Китаї, так і прологом до військової операції проти України.

Про це заявив дослідник американського аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд в інтерв’ю подкасту Windows on the East видання BNE.

"Я думаю, що ми не можемо бути певні щодо мети військових навчань, які проводить Росія. Існує кілька варіантів. Перший - це робиться для того, щоб побрязкати зброєю. Але від військових джерел тут у Вашингтоні я чую, що такої кількості російських військових на кордонах не бачили вже рік. Востаннє подібне спостерігали у серпні 2015-го. А з огляду на те, що ми ще маємо три наради Радбезу Росії за два тижні, військові маневри у Приднівстров’ю, на Чорному морі, на півдні Росії та Кавказі - вторгнення у якійсь формі є досить імовірним, як і якась інша форма військових дій всередині України", - заявив Андерс Аслунд.

Експерт також відзначив, що на думку американських військових, збройні сили Росії не мають достатніх сил для проведення масштабного наступу на Україну.

Тривогу викликали військові навчання, які проводить Росія і у ряду інших міжнародних коментаторів.

"Військові навчання лише посилять напругу у відносинах з Україною та Заходом",- твітує сьогодні колишній посол США в Україні, експерт дослідницького центру Brookings Institution Стівен Пайфер.

"В чому мета цієї раптової перевірки боєготовності збройних сил Росії? Це створює непевність", - пише у Twitter екс-міністр закордонних справ Швеції та радник президента України Петра Порошенка Карл Більдт.

У міністерстві оборони Росії заявляють, що метою військових навчань є перевірка здатності збройних сил швидко формувати угрупування на Південно-Західному стратегічному напрямку з метою локалізації можливих криз.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.