Порошенко висловив сподівання, що завтра на фронті припинять стрілянину

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.08.2016 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26807

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області повідомив, що 26 серпня, за його дорученням, українські представники у тристоронній контактній групі вийшли з ініціативою оголошення режиму припинення вогню з 1 вересня.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

«Сьогодні наші партнери із Франції та Німеччини підтримали ініціативу України. Зараз всі чекають відповіді від однієї людини – від Путіна, який несе відповідальність за агресію, за вбивства», - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що спільними зусиллями необхідно створити інструменти тиску для забезпечення миру, виконання безпекових компонентів, виводу російських військ та забороненої артилерії і техніки з території України, наданню безперешкодного доступу інспекторам ОБСЄ, звільненню вcіх українських заручників, які знаходяться на окупованій території.

Глава держави підкреслив, що за останні три дні вперше за багато тижнів було знову застосовано заборонену систему залпового вогню «Град», яка добре відома і в Маріуполі. «Ми сподіваємось, що з 1 вересня замовкнуть гармати на головному факторі нестабільності – це 409 км і 300 м неконтрольованого українсько-російського кордону, через який потрапляють російські війська, найманці, техніка», - зазначив Петро Порошенко.

Він висловив впевненість, що Україна переможе і запорукою цього, в тому числі є позиція Маріуполя.

Глава держави подякував маріупольцям за активну публічну позицію на підтримку України. Він наголосив, що Маріуполь є українським містом та висловив переконання, що маріупольці не допустять «русского мира» на своїй землі. «Це та відповідальна поведінка міста та людей», - зазначив Президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.