Ситуація на фронті: в основному - тиша

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.09.2016 20:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26811

Сьогодні з опівночі до десятої години в районі проведення АТО зберігався режим “тиші”.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

А вже після десятої години ранку було зафіксовано неприцільну стрільбу з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське.

З дванадцятої години почала надходити інформація про застосування станкових протитанкових гранатометів по Троїцькому та Невельському. Зокрема захисників Авдіївки обстріляли з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

За оперативною інформацією, на передових позиціях незаконних збройних формувань перебували журналісти російських телевізійних каналів для можливої фіксації “порушення українською стороною режиму тиші”.

Збройні Сили України на провокації не відповідають, вогонь у відповідь не відкривають та виконують наказ Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України та неухильно дотримуються Мінських угод.

Всього з опівночі до вісімнадцятої години незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

З нагоди Дня знань військовослужбовці української армії привітали школярів по всій Україні, зокрема в районі проведення АТО. Так, наприклад, в одній із шкіл міста Краматорськ військові привітали школярів з початком навчального року та провели “уроки мужності”.

Минулої доби ситуація в районі АТО залишалася неспокійною на всіх напрямках – незаконні збройні формування 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. За добу було зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші на Донецькому, 10 – на Маріупольському та 1 – на Луганському напрямках.

Зокрема, на Донецькому напрямку ворог вів вогонь із 120 – мм мінометів по позиціям українських військових в Авдіївці. Окрім того, Авдіївку обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а позиції у Верхньоторецькому - зі стрілецької зброї.

По Зайцевому бойовики били з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, також зафіксовано снайперську активність.

На Маріупольскому напрямку терористи застосували стрілецьку зброю у Мар’їнці, у Новотроїцькому, у Старогнатівці та Богданівці. Також по Старогнатівці бойовики били з мінометів 82–го калібру, а по Павлополю – з автоматичних танкових гранатометів.
У Широкіному бойовики застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, також активізувався снайпер.

На Луганському напрямку супротивник вів вогонь з стрілецької зброї по Станиці Луганській.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.