Державні органи третій рік не можуть визначити суму вкраденого клептоманами Януковича

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 6.09.2016 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26827

Державна служба фінансового моніторингу виявила фінансових операцій, які можуть свідчити про розкрадання та привласнення державних коштів Януковичем, його близькими та посадовцями колишнього уряду, на 199,4 млрд грн.

Йдеться про період проведення розслідувань з 2014 року щодо, повідомляє Урядовий портал.

«За весь період проведення розслідувань (березень 2014 – серпень 2016 років) стосовно фінансових операцій, проведених колишніми високопосадовцями, підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 461 матеріал. Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом та можуть бути пов’язані з учиненням іншого злочину, за цими матеріалами, становить 199,4 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

За результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом за час проведення розслідувань заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем та колишніми високо посадовцями, кошти в еквіваленті 1,52 млрд дол. США.

Крім того, за час проведення розслідувань, підрозділами фінансових розвідок інших країн повідомлено про замороження активів колишніх високопосадовців та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,2 млн дол. США, 15,9 млн євро та 135 млн швейцарських франків, зокрема в наступних країнах: Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди.

У Держфінмоніторингу зауважують, що за 8 місяців цього року фінансовою розвідкою підготовлено та направлено до правоохоронних органів 65 матеріалів стосовно фінансових операцій, проведених за участю колишнього Президента України Януковича, його близькими та посадовцями колишнього Уряду. Загальна сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та з учиненням інших злочинів, за цими матеріалами становить 115,24 млн грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.