Інцидент над Чорним морем: російський Су-27 перехопив літак-розвідник США

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.09.2016 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26836

У Пентагоні заявляють, що російський пілот діяв “небезпечно і непрофесійно”. В оборонному відомстві Росії стверджують, що США ведуть стеження за військовими навчаннями.

Російський винищувач Су-27 у середу, 7 вересня, перехопив патрульний літак ВМС США Р-8 ("Посейдон") в небі над Чорним морем. Цю інформацію підтвердив представник міністерства оборони США, повідомляє агентство Reuters.

У Пентагоні розцінили маневр російського винищувача як "небезпечний і непрофесійний". Су-27 підлетів до "Посейдона" на відстань близько 3 метрів, зазначили у відомстві.

Тим часом представник міноборони Росії Ігорь Конашенков заявив, що російські пілоти діяли в суворій відповідності з міжнародними правилами здійснення повітряних польотів. "Після наближення російських винищувачів до літаків-розвідників (США - Ред.) для візуального розпізнавання і визначення бортових номерів американські літаки різко змінювали курс, - повідомив Конашенков. - Це не перша спроба авіації НАТО наблизитися до державного кордону РФ для ведення розвідки в районах проведення стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ 2016".

Нагадаємо, у липні міністерство оборони Болгарії заявляло про порушення російським літаком міжнародних правил під час польоту над Чорним морем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.